Harkkoja

Olimme pienellä lomalla ja sillä tovin tontillamme on tapahtunut paljon!

Lähdimme tilanteen ollessa tämä:

puita merkattu / kaadettu rakennusaikaisen tien kohdalta

puita merkattu / kaadettu rakennusaikaisen tien kohdalta

Takaisin tullessamme (viikonloppuna) meitä kohtasi tälläinen näky:

Iso Kuoppa

Iso Kuoppa

Rakennusaikaiselle tielle päin

Rakennusaikaiselle tielle päin

Kolmelta tänään tontilla näytti tältä:

Harkkoja tulossa

Harkkoja tulossa

Ja illan päätteeksi tältä:

Kellarin harkot

Kellarin harkot

 

 

2 Comments on Harkkoja

 1. Mika
  16.07.2014 at 08:53 (9 vuotta ago)

  Siitä se lähtee! Ja tässä vaiheessa jos on yhtään itse hommassa mukana, niin pääsee helposti kokemaan hyötyliikunnan iloja. Itse laskeskelin kerran, että kun meille kuormakirjan mukaan oli tuotu 35 tonnin painoinen lasti harkkoja, ja ne oli lavoilla tontin laidalla, niin ensin ne nostettiin ”liukumäkeen”, jossa harkko meni vaneriluiskaa pitkin kellarin pohjalle, ja toinen mies otti ne vauhdista kiinni. Sen jälkeen harkko nostettiin lähemmäs valupaikkaa, ja siitä se nostettiin omalle kohdalle seinälle. Jokainen harkko nostettiin kolmeen kertaan käsin, eli käsipelillä siirrettiin massaa 105 tuhatta kiloa. Se vaatii jo vähän kuntoa, mutta hyvin jaksaa, kun tekee omaan tahtiin eikä yritä rehkiä liikaa… 🙂

  • kukonharja
   21.07.2014 at 21:17 (9 vuotta ago)

   Moi,

   Ollaan jo keritty jumppaamaan harkkojen kanssa aika lailla. Harkkolavat nostettiin suoraan kuopan pohjalle, kuten kuvasta näkyy. Käytännössä valtaosa onnistuttiin asemoimaan anturalinjan päälle, joten niitähän sitten siirrettiin käsivoimin. Tarkoituksella emme tosiaan harkkoja laittaneet tielle, mutta kuopan reunat ja harkkoja tuoneen auton nosturi (hiab) aiheuttivat sen verran reunaehtoja, että tähän tilanteeseen päädyttiin. Tuntui kyllä itse kullakin lihaksissa… Onneksi ei kuitenkaan 105 tuhatta kiloa!